2019-02-07 - Rukavice Icebreaker Apex Glove Liners

Ačkoli mými nejlepšími parťáky na svahu teď jsou vyhřívané rukavice Zanier Hot.ZX 3.0 Women, kapacita jejich baterií bohužel není neomezená. Ba naopak, je dost omezená. Takže jsem potřebovala nějak vykrýt i tu situaci, kdy se baterie vybijí a budu muset nadále v těchto (navhlých, ale už nehřejících) rukavicích zůstat nebo se převléknout do sice suchých, ale taktéž nevyhřívaných náhradních. Řešením jsou podvlékací rukavice. Ale ne ty polyesterové tenoučké, které už dlouhé roky vlastním. Zvolila jsem Icebreaker Apex Glove Liners. A protože jsem v e-shopu potřebovala dosáhnout na poštovné zdarma a přítel taky zrovna řešil své rukavice, vzala jsem nám je oběma.

Základní popis a parametry

  • Rukavice, které se dají nosit klasicky i jako podvlékací.
  • Materiál: 98 % merino vlna, 2 % elastan (Lycra)
  • Gramáž materiálu: 260 g/m2
  • Cena: 599 Kč

Zkušenosti

Milka:

Jsou „unisex“, takže ve velikosti S jsou mi příliš velké v obvodu dlaně i okolo zápěstí. Délka prstů ale vyhovuje, takže velikost XS by zase měla prsty příliš krátké. Střih respektive velikost tedy na dámskou ruku není úplně ideální. Na hřbetu ruky jsou navíc dva podle všeho zbytečné švy. Plusem ale naopak je samotná délka rukavic, díky které se dají rukavice zastrčit do rukávů bundy a na ruce tak netáhne.

Materiál je příjemný, poměrně silný a hřejivý. Například o suché ruce se při oblékání nezatrhává. Narozdíl od jiných merino výrobků mám u těchto rukavic pocit, že udržují teplo i když jsou vlhké. Rozhodně vyloženě nestudí.

V rukavicích se dá poměrně pohodlně manipulovat i s menšími předměty typu knoflíky, takže není potřeba je sundávat. Jejich výhodou pro někoho také může být, že v nich lze ovládat dotykový telefon.

Miki:

„Netrpím na studené ruce, ale ve větru mé lyžařské rukavice profouknou a kvůli tomu vymrzají. Právě pro takovou situaci jsem si černé rukavičky značky „icebreaker“ pořídil a i přes počáteční nedůvěru musím připustit, že svůj úkol splnily. Nasazoval jsem si je na pomalé sedačkové lanovce, když už mi byla na ruce zima (a tudíž vlastně již bylo pozdě), a než jsme dojeli nahoru, začínaly mě ruce pomalu hřát.

Úchop v nich mám dost nejistý, ale pokud chápu pouze hole, není to problém a po čase jsem si na novinku zvykl. Až tak moc, že jsem je nakonec sundal pozdě, až když se mi ruce začaly potit, a kvůli tomu mi lyžařské rukavice navlhly. Takže pot zřejmě odvádějí dobře :-).

Rukavičky sedí dobře, velikost je tak akorát. Prsty i ruka jsou obepnuté docela pevně a rukavička při zatnutí ruky v pěst klade trochu odpor. Šev mají na hřbetě, mezi ukazováčkem a prostředníčkem, ale nijak mě netlačí. Materiál je příjemný a elastický.

Lyžařská rukavice mi sedí docela přesně a tak jsem se trochu obával, zda se do ní s rukavičkou vůbec vejdu. Vejdu, ale moc místa nezbývá; nasazení lyžařské rukavice je v pohodě, ale při jejím sundávání se musím snažit, aby rukavička v rukavici nezůstala, protože na délku jsou obě stejně dlouhé.“

Plusy:

  • Dobře sedí - Miki.
  • Hřejí - Milka a Miki.

Mínusy

  • Velikost ne zrovna vyhovující na dámskou ruku - Milka.
  • Zbytečné švy na hřbetu ruky, jsou nepohodlné - Milka.
  • Špatně se vyndávají z lyžařských rukavic - Miki.