2012-12-25 - Basel

Na každé Vánoce se těším jak malé dítě. Nedělám žádný úklid krom toho běžného, nevyvařuji ani nepeču. Díky tomu se nestresuji tím, jestli budu mít doma naklizeno a jestli stihnu všechno upéct a o to víc mě baví číst na internetu stesky hospodyněk... :-) Já se jen o adventu dostávám do vánoční nálady dokupováním chybějících dárků a různým tvořením - loni to byly paličkované vánoční ozdoby, letos figurky z kukuřičného šustí na doplnění betlému. Takže jediné, co mohu před Vánoci nestihnout, je nějaký ten vánočný výtvor... Letos to bylo několik figurek z kukuřičného šustí - ještě mám nějaké nápady a pár miniaturek.

I usually look forward to Christmas as a child. I do not do any cleaning, cooking or baking. Thanks to this I don't have any stres and I enjoy reading online housewive's complaints... :-) I'm just getting into the Christmas spirit by purchasing missing gifts and different creations - last year it was bobbin Christmas decorations and this year corn figurines. So the only thing I cannot catch before Christmas are some Christmas products... This year it was a few pieces of corn figurines - I still have some ideas and some miniatures.


Vánoce se u nás slaví hlavně proto, že máme rádi tu atmosféru. Pravda - náboženské důvody už v téhle republice nemá skoro nikdo... My jsme letos omezili i různé zvyky a překvapivě mi nic z toho nechybí. Jinak u nás se vyskytuje Ježíšek i Santa a i když samozřejmě držíme české vánoce, přiznávám se, že víc než představa čerstvě narozeného mimina roznášejícího dárky (jinak si totiž Ježíška představit neumím) je mi bližší ten tlustý bělovlasý vousatý muž v červeném a jeho sobi se saněmi plnými dárků.

We celebrate Christmas mainly because we love the atmosphere. The truth - religious reasons has almost nobody in this Republic... This year we had Christmas a little different from the usual and surprisingly to me I miss nothing. Otherwise, our gifts hands out both Jesus and Santa. Of course we hold Czech Christmas but I like the idea of fat, white-haired and bearded man in red with his reindeers with sledge full of gifts more than newborn baby honding gifts out.


Nicméně ani jeden z nich mi nic na tvoření nepřinesl. A to není výčitka, já jsem za to ráda. Moje pravidlo totiž zní, že jako dárky se má dávat to, co by dotyčný chtěl, ale sám by si nekoupil. A musím mému primárnímu dárci připsat velké plus za to, že se mu to bez výjimky povedlo. A musím připsat malé plus i sobě, protože si myslím, že se mi to taky povedlo... ;-)

Neither one of them bring anything for crafting. And it is not reproach, for that I am glad. My rule is to give gifts that people would not buy themselves. This year I quite succeeded and I got gifts that also fulfill. ;-)


No, jelikož jsem včera strávila venku dost času jen ve svetru a trochu se u toho zapotila, tak jsem dneska taková maličko nemocná. Vlastně mi (zatím) nic není, tak uvidíme, co z toho bude... Každopádně jsme tedy dnes byli celý den doma, dívali se na pohádky a já si při tom tvořila. Hlavně jsem chtěla vyzkoušet materiál, který jsem si objednala před Vánoci.

Since yesterday I spent some time out in a sweater and a little sweat, today I am a little sick. Actually I am quite OK so I am waiting, but today the whole day we were at home, watching the fairytales and I scrapbooked. Mainly I wanted to try material that I ordered before Christmas.


A tak jsem vytvořila další švýcarskou stránku "Basel". Jak již název napovídá, fotky jsou ze švýcarské Basileje, kterou jsme navštívili v červenci letošního roku, konkrétně ze zdejší zoologické zahrady a historického centra města. Základem je čtvrtka Wild Berry Vintage od Bo Bunny, jinak jsem použila kytičky, washi pásky, průchodky (na které mám konečně upevňovač průchodek), kartonová písmenka od Basic Grey a písmenka od Primy.

So I created another Swiss layout "Basel". Photos are from the Swiss city Basel which we visited in July this year - particularly from the local zoo and the historic city center. The basis is paper Vintage Wild Berry from Bo Bunny and I used flowers, washi tapes, eyelets (because I finally have a setter), cardboard letters from Basic Grey and letters from Prima.