2012-10-20 - Vnuci

Přítelova babička bude v prosinci slavit 90 let. Sám o sobě je to věk úctyhodný. Babička ovšem žije sama v malém jihomoravském městečku v domě, který dříve býval větším hospodářstvím. Dodnes se o všechno stará sama, zvládá obstarávat zahrádku (já bych jí nazvala spíš plantážemi) i lézt po žebříku při česání jablek. Předloni napadlo hodně sněhu, tak odházela sníh z celého dvorku. A když na jaře zjistila, že hromady sněhu leží ve stínu a neodtávají, přeházela všechen sníh na sluníčko na druhou stranu dvorku...

Nicméně je to žena, která si prožila své, život měla tvrdý, a tak vlastně ke spokojenosti nic nepotřebuje. Pár nápadů na dárek k jubileu bychom měli, ale chtěla jsem k tomu ještě nějakou maličkost, něco, co by bylo víc osobní. Původně jsem chtěla fotoknihu s fotkami jejích 90 let života, jenže jsem zjistila, že, ač je oslava až v prosinci, staré fotky do té doby získat a následně zpracovat nestihnu. Navíc mi tak trochu "vypálil rybník" zbytek rodiny, který se rozhodl babičce darovat kalendář s našimi současnými fotkami. Takže fotokniha by byla nuda, je potřeba to něčím "trumfnout".

Rozhodla jsem se vytvořit minialbum jen s několika stránkami, v němž budou fotky babiččiných vnoučat. Ve čtvrtek jsem vytvořila kartonový základ, včera jsem ho polepila papíry a dneska udělala úvodní desky a některé vnitřní stránky. K některým stránkám mi zatím chybí fotky, tak na ně dojde asi až v příštím týdnu.