2012-11-26 - Netradiční adventní věnec

Dlouhé roky jsem každoročně vyráběla klasický věnec z chvojí nejen jako dušičkový na hřbitov, ale také jako adventní. Jenže mi přijde, že větvičky už dávno nevoní tolik, jako dříve, ale o to dřív začnou opadávat. Navíc mi přišly všechny stejné, takže už loni jsem vytvořila, byť za jejich částečného použití, věnec dosti nevšední.

I make Christmas wreath every year. Traditional Czech is made from twigs of conifers. But all wreaths are almost the same and needles usually fall early - I don't like it.


Letos jsem došla do extrému a větvičku nepoužila žádnou. Věnec tak asi někomu ani nebude připadat správně vánoční, ale mně se líbí, protože kromě Vánoc mi evokuje i zimu (a tu já fakt ráda) a také si myslím, že se ta vánoční atmosféra dá dohat i jinak.

I made nontraditional wreath this weekend. For someone is maybe not enough christmas but I think Christmas spritit we can create by other methods...


Základ věnce je z proutí, dá se docela snadno vyrobit, už jsem to i zkoušela, ale tenhle byl kupovaný. Jednak je mnohem pevnější a stabilnější, než ten doma vyrobený, druhak jsou v něm rovnou zakomponované bodce na svíčky.

The wreath is made of wicker. It is possible to make it but this one is bought because is stronger and more stable.


Věnec jsem dozdobila řetězem, který mi připomíná sněhové vločky a sněhové koule, a červenými dekoracemi.

The wreath is decorated by christmas chain, which looks like snowflakes or snowballs, and by red ornaments.


Postup výroby takového věnce je opravdu jednoduchý a zabere jen pár minut. Jelikož však takový věnec v českých domácnostech není úplně obvyklý, vytvořila jsem i kraťoučký návod na jeho výrobu.

The process of creation is simple and you need just a few minutes. But, because this wreath is nontraditional in Czech households, I made instructions.


P.S.: Teď koukám, jak pěkně mi ten věnec ladí s webem a s blogem... ;-)