2012-08-16 - Organizuji ATC swap!

Prakticky od chvíle, kdy jsem se zapojila do prvního ATC swapu, mě zajímalo, jak asi probíhá jeho organizování. Na fleru už jsem na toto téma četla blog od Azurky. Ačkoli mi bylo od začátku jasné, že v "mém" swapu tolik přihlášených nikdy nebude, dlouho jsem váhala. Jednak proto, že jsem neměla nápad na nějaké zajímavé téma, druhak proto, že otevírací doba pošty se mi docela kryje s dobou pracovní a tedy jsem nevěděla, kam si případně nechám zásilky poslat.

Nakonec jsem se rozhoupala až když mě napadlo téma. A protože na Fleru je vyhlášená spousta swapů až mi přijde, že už holky snad ani nemají o tvoření zájem, vybrala jsem si jako své zázemí scrapbook.cz: "Při plánování dovolené a vymýšlení, jak si jí pak zdokumentuji, jsem vymyslela téma swapu... Totiž že by námět byl třeba Dovolená, ale každá by si řekla, na jaké téma má ta její kartička být - ať již nejkrásnější dovolená, letošní dovolená (kartičky by se pak daly použít třeba na ozdobení stránek z dovolené) nebo třeba jen vysněná dovolená, tedy zatím jen virutální, prostě co je komu blízké. Takový "swap na přání". Třeba Gabreta by pak dostala spoooustu Francie. Na výrobu by to bylo náročnější, hlavně sehnat materiál na každou kartičku/účastnici, ke každé by se muselo přistupovat individuálně, ale mohly bychom si na to dát hodně času."

Pár zájemkyň se nakonec našlo, což mi udělalo radost, takže jsem připravila nějaký ten "oficiální" :-) úvodní text:

Swap: Dovolená na přání

Kartičky a téma: Vaše dovolená, prázdniny, oblíbené místo, město, země, nebo třeba „jen“ vysněná dovolená... Při přihlášení si řeknete, na jaké téma kartičky chcete – pokud jste byly v Krkonoších, budete si zřejmě přát nějaké Krkonoše, pokud milujete Itálii, i když jste tam třeba nebyly, tak si budete přát Itálii. Při přihlášení tedy uvedete téma, na jaké mají být tvořeny kartičky pro vás.
Zadní strana kartiček bude tak, jak to znáte - téma, jméno nebo přezdívka, nějaký kontakt (web, blog, e-mail), datum a pořadí kartičky v sérii a k tomu přezdívka té, pro kterou je kartička určena - to proto, že budete tvořit kartičku pro někoho konkrétního a budete přesně vědět pro koho a pokud by třeba dvě z vás si nadiktovaly Francii, tak bych pak při třídění nevěděla, čí je která kartička.

Počet kartiček: Hledala jsem kompromis mezi tím, co jste tu psaly a tedy na výrobu bude horní limit 5 kartiček. Pokud bude do 6 přihlášených, budeme dělat jako obvykle plný počet, akorát nebudete dělat kartičky pro sebe, protože byste tu jednu stejně tvořily s vědomím, že bude vaše. Pokud se nás/vás přihlásí víc jak 6, rozlosuji dvě skupiny (nebo více) tak, abyste každá tvořila maximálně 5 kartiček.
Nechci sem zatahovat nějaké „novoty“, ale měla bych ráda kartiček co nejvíc od všech účastnic – chystám z dovolené minimálně 15 stránek do alba, tak je upotřebím, navíc se na kartičky i organizování těším a bylo by mi líto, že bych od některých z vás pak kartičku neměla. Třeba na Fleru skupina, ve které organizátorka není, vyrábí kartičku navíc i pro ní, ale to mi přijde takové „povyšující se“, takže vás poprosím o názor nebo nápady.

Termín přihlášení: Jelikož jsou prázdniny a některé z vás ještě mají dovolenou před sebou a možná dokonce ještě ani nevíte, kam vás vítr zavane, a tedy jaké téma zvolit, dávám termín přihlášení 30.9.2012.

Termín odeslání: Termín odeslání kartiček navrhuji do půlky listopadu, přesné datum bychom upřesnily v září. Adresu vám včas dodám zprávou, zatím nevím, kam si to nechám posílat, je to ještě daleko... Do obálky mi pak nezapomeňte dát vaší adresu a 37 Kč na zpáteční poštovné. A pokud by se mi všechny kartičky sešly dříve, samozřejmě bych je taky dříve rozeslala.

Jedna dobrá duše už se oficiálně do swapu přihlásila, takže v tom nezůstanu sama. A snad se časem přihlásí i další. Třeba zrovna vy, budu moc ráda, fakt! ;-)

A na jaké téma že si přeji kartičky pro sebe? Švýcarsko... ;-)