2012-03-12 - Dalších pět stránek do alba

Plány na právě uplynulý víkend byly původně trochu jiné - nejprve jsme se měli v sobotu sejít na horách s kamarádkou a její rodinou, potom jsme plánovali vyrazit v neděli sami, ale sled událostí tomu chtěl, že jsme zůstali doma. V pátek jsme přišli domů pozdě, takže jsme sobotu zavrhli, abychom si mohli přispat. A neděli jsme tak nějak promlčeli, naštěstí bylo na horách počasí nic moc, tak to ani nevadilo.

A tak jsem měla celý víkend zase volný. V sobotu jsem vyrobila tři stránky do alba. První stránkou bylo "Švýcarsko", které jsem vlastně navštívila teprve podruhé a počet hodin strávených na jeho území by se dal snadno spočítat. Přesto, že Švýcarsko vlastně vůbec neznám, je už od mého dětství tou mou nej zemí, srdcovou záležitostí, láskou na první pohled. Dodnes mám doma schovaný obrovský plakát s fotografií Švýcarských Alp, který mi odtamtud zřejmě nedlouho po pádu totalitního režimu přivezl můj nevlastní strejda, který tam po odchodu z tehdejšího Československa našel svůj nový domov. Plakát už má to nejlepší dávno za sebou, však měl taky roky své čestné místo na zdi. Moje první návštěva Švýcarska byla spíš taková symbolická, ale tato druhá byla rozhodně plnohodnotná - lednové lyžování ve Svatém Mořici. Byl vůbec problém se tam tehdy dostat, celou noc sněžilo, silnice nebyly prohrnuté. A sněžilo i během dopoledního lyžování. První silný švýcarský dojem tedy vlastně nic moc. Ale odpoledne se vyčasilo a vykouklo i sluníčko. Stránku do alba jsem musela udělat tak, aby z ní byl patrný můj silný vztah k této zemi - původní plán byly barvy švýcarské vlajky kombinované se zimou. Jenže to mi přišlo nerealizovatelné, tak jsem se prostě rozhodla stránku udělat hodně zasněženou a romantickou, aby vyjadřovala i tu radost... Nevím, jak ostatní nezasvěcení, ale já to z ní úplně cítím. A to jsem si odpustila srdíčka... :D Použila jsem překrásnou čtvrtku Forecast z kolekce Silver Valley od s.e.i, borduru ze sady Capsule Burleigh Blue, borduru a výseky vloček od KoMi a Pettie, kartonová písmenka Cooper Black č. 4 od Kety, která jsem embosovala bílým embosovacím práškem, papír ze sady Boutique od Papermanie, stužky a perličky. Za největší fotkou je kapsa a z ní jde vysunout visačka, která má z obou stran kopie účtenek.

Druhou sobotní stránkou byly "Herlíkovice". Bílo-modro-žluté, protože bylo hodně sněhu, čerstvý prašan a protože svítilo sluníčko. A protože Miki měl bráchovu žlutou lyžařskou helmu... :) Přiznávám, opět to bylo trochu prvoplánové, nápisem "herlíkovice" jsem se totiž zbavila spousty těch písmenek, které se mi pořád odlepují z původního archu a přilepují na všechno kolem. No, výsledkem je taková neuspořádaná, neučesaná stránka, mám z ní rozporuplné pocity.

Třetí sobotní stránka byla "Vídeň". Chtěla jsem konečně vyzkoušet kombinaci hnědé s nějakou barvou (červená, růžová, modrá, zelená, žlutá). Vídeň mi přišla mnohem romantičtější, než třeba Paříž, takže jsem nakonec vybrala kombinaci hnědé a růžové, ačkoli růžovou opravdu bytostně nesnáším a hnědá je v pořadí nenáviděných barev hned za ní (pokud to není čokoláda). Na stánce jsem poprvé použila textové razítko, které jsem si nedávno koupila u KoMi. Na výrobu texturovaného papíru je super...

V neděli jsem potřebovala udělat ještě nějaké další věci, takže jsem vyrobila "jen" dvě stránky do alba. Obě byly z dovolené na Mallorce. Původní plán byl vystřižení mapy Mallorcy a v ní vyznačení hlavních navštívených bodů s propojením na fotky. Pořád se mi to na tu stránku nějak nechtělo vejít, takže výsledná kompozice je trochu divočina. Z vystřižené mapy mi zbyl ještě její negativ takže, ačkoli jsem původně tvoření další stránky z Mallorcy plánovala na neurčitou budoucnost, jsem ten zbytek papíru rovnou využila. Poprvé jsem použila maskovací písmenka od Tima Holze, kupodivu ten výsledek nevypadá tak děsně, jak jsem čekala... ;) Akorát jsem stránku možná vůbec nemusela zdobit, mohla jsem jí nechat prázdnou jen s nadpisem, nebo to alespoň zkusit, samotný obrys mapy by možná byl dostatečný... No, teď už je to jedno. :) Každopádně stránku jsem fotila večer při umělém osvětlení, takže se od té první barvami dost odlišuje, ačkoli ten vzorovaný papír je pochopitelně jeden a ten samý... Slibuju, někdy za světla přefotím... ;)