2012-04-13 - Se zpožděním...

Jelikož mám v poslední době práce a povinností nad hlavu a domů chodím občas trochu později, hromadí se mi "mimopracovní" povinnosti. Seznam se prodlužuje, místo aby byl postupně redukován.

Už 2 týdny plánuji vyžehlit tu měsíc a půl starou hromadu prádla, která se postupně rozrůstá. A přes Velikonoce jsem měla v plánu třeba udělat jeden slíbený web a taky vyrazit na hory. Od tvorby webu mě odradila absence jakéhokoli kreativního nápadu na jeho ztvárnění a nutnost si složitě připravit grafiku, od cesty na hory zase strašné počasí.

Takže jsem Velikonoce strávila zalezlá doma a jelikož tyto svátky vůbec žádným způsobem neslavím, našla jsem si jinou zábavu. Po dvou letech konečně došlo na poslední z poliček na suvenýry z cestování. A rozhodla jsem se, že pokořím stovku...

Tedy stovku scrapbookovou, konkrétně stou stránku do alba. Se svým "plněním plánu" vás teď trochu se zpožděním seznámím. ;) Před víkendem bylo stránek hotových 94. V sobotu jsem dělala spoustu jiných věcí, takže jsem ztracený čas musela dohnat v neděli a vytvořila jsem hned 4 nové stránky do alba. Tentokrát se mi líbí vlastně všechny, i když nejvíc jsem si vyhrála asi se stránkou "Manhattan", kde jsem pořád nemohla najít vhodnou kompozici. Zaujala mě myšlenka šestnácti malých čtverečků, což šlo aplikovat na menší fotky, ale co s tou velkou, která má naprosto nevhodný rozměr... Další dvě stránky jsou s fotkami z rekonstrukce našeho bytu - od stěhování uběhly na přelomu listopadu a prosince už 3 roky... Poslední stránka "Tenerife" je zajímavá asi nejméně, přemýšlím, zda by stálo za to jí ještě nějak dozdobit... Podstatou této stránky ovšem je, že je vyrobená ze zbytků papírů. I když ta hromádka odstřižků se tedy vůbec nezmenšila... Skóre na konci dne - do stovky zbývají 2 stránky.

Cílovou metu jsem vytvořením dvou nových stránek zdolala o Velikonočním pondělí. Základem stránky "Hintertux" je velký kruh, který mi, kupodivu, takhle v celku ležel ve zbytcích. Z druhého kousku jsem zvládla vyrobit další kolečka, přičemž některá jsem obšila. Stránku jsem dozdobila mou oblíbenou bordurou a vločkami od KoMi. Z proužku odstřiženého z bordury jsem vytvořila nápis. Druhá stránka je inspirovaná včerejšími narozeninami ostravské sloničky Rashmi, na kterou jsme se byli loni asi měsíc po jejím narození podívat. Jen ten nápis vypadá divně a nečitelně a přitom když jsem si při tvoření písmenka na visačku jen volně přiložila, vypadalo všechno výborně. Přemýšlím, jestli by šlo to nějak "zčitelnit"...