2012-09-03 - Víkendový rekord

V uplynulých pár týdnech jsem zaznamenala pár úspěchů. Pár jako dva. Na blogu scrapglamour se totiž objevily mé dva články, ve kterých jsem použila krásné čtvrtky Marine z letošní kolekce Summer 2012 od firmy ILS - Námořnická stránka a Inchové přáníčko. Návody mám i na webu v sekci "Kreativní tvorba - návody".

S odchodem léta a příchodem podzimu ožívám, takže na zářijové víkendy poctivě vymýšlím program. Ten právě uplynulý víkend jsme se tedy s přítelem rozhodli využít každý po svém - on stylovou "pařbou" a já, logicky, scrapem. A protože jsem celý víkend nedělala nic jiného, je jasné, že toho vzniklo hodně. Až je z toho asi můj osobní rekord-. Všechny stránky mám, jako obvykle, na webu. ;) A jelikož mám teď takové "vzpomínkové" období, asi nikoho nepřekvapí zvolený styl. :)

V sobotu to byly tři stránky. Jako první jsem vytvořila stránku "Babička" v béžovo-růžových barvách. Podkladovou čtvrtku jsem přemázla gessem, které jsem použila i na stínování pod fotkou. Hlavními ozdobami jsou kytičky, krucánky, visačky, krajkový papír, stuhy.

Druhá stránka byla taky "Babička", ale ta z maminčiny strany. Okraje vzorovaného papíru jsem ozdobila raznicí a tento motiv jsem na několika místech zopakovala tupováním gessa přes šablonu. Se zdobením jsem si hlavu nedělala, fialovo-růžového toho zas tolik nemám, takže nějaké kytičky, visačky, krajkový papír a stuhy.

A abych zůstala u prarodičů, třetí stránkou byl "Dědeček s rodiči". Zelená podkladová čtvrtka je strukturovaná, takže na ní vynikly čmárance gessem. Ty ve skutečnosti nejsou tak výrazné, jak se zdají být na fotce. Do barvy jsem sladila kytičky a stuhy - mezi nimi i nádhernou zlatou stuhu, která asi hodně pamatuje - dostala jsem jí od babičky. Ještě mi jí kus zbyl, ale ten si schovám... ;)

V neděli jsem pak vytvořila další tři stránky.

První stránkou byla "Maminka", jejíž dominantou jsou fotky mé asi půlroční maminky spolu s prarodiči a praprarodiči. Hodně jsem použila krajkový papír a také jeho negativ natupovaný pomocí gessa. Samozřejmě nějaké kytičky a do levého horního rohu výstřižek z jednoho papíru.

Z druhé nedělní stránky "Tatínek" vznikla asi trochu divočina. Chtěla jsem stránku dětsky barevnou, klučičí, ale zároveň něžnou - no nevím, moc spokojená nejsem... Výsek srdíčka jsem dostala darem, jeho tvar jsem zopakovala na stránce tupováním pomocí gessa i razítkovací barvy. Kromě stuh jsem použila ještě kytičky a peříčka.

A jako poslední vznikla stránka, kterou jsem nazvala "Spolu". Na fotografiích jsou "partnerské stálice" - moji prarodiče, kteří se společně dočkali až diamantové svatby, a praprarodiče, kteří se seznámili až když už byla jako nemanželské dítě na světě moje babička. Zažili toho spolu tolik... Stránka je ve stylu, který ani neumím pojmenovat. Gesso jsem použila jen minimálně, ale využila jsem krajkový papír, přes který jsem na předchozí stránce tupovala. Uschnul pokroucený a gesso ho krásně zpevnilo, takže po nalepení na stránku tak nenásilně odstával. Ke zdobení jsem využila jen kytičky a výsek, nechtěla jsem tu atmosféru ničím rušit. Akorát tedy tato stránka už byla focena při umělém osvětlení, takže barvy jsou zkreslené, příležitostně jí snad přefotím...