2012-10-09 - Cestovní deník

Od minulého týdne máme definitivně rozhodnuto o cíli naší příští dovolené, pokud tedy vše dopadne, jak má. A jelikož je potřeba vše zaznamenávat již od samého počátku, vyrobila jsem si cestovní deník.

Na deník jsem použila papíry od WeR ze sady Good day Sunshine. Čtvrtky jsem nařezala na vhodnou velikost, konkrétně téměř formát A5. Vždy volím tuto velikost, aby se do deníku po složení vešly i různé letáčky, které vycházejí z rozměru A4.

Oproti švýcarskému deníku, kde jsem otvory na svázání řezala odlamovacím nožem ručně, jsem nařezané čtvrtky proděravěla v si v práci. Některé otvory jsou možná o milimetr jinde, než jsem si je přála, ale zas mi to trvalo jen pár minut. Ručně jsem musela řezat jen desky, které bych do děrovačky nenacpala.

A pak už jen svázat kroužkovou vazbou. Plasty nemám ráda, ale pro tento účel je vhodná, protože se dá v případě potřeby ručně rozdělat, listy přeházet a zase složit. Mezi klasickými stránkami mám totiž vložené i menší různých rozměrů a občas se může stát, že se mi zrovna malá nebo naopak velká stránka nebude hodit.

Z odřezků jsem si vyrobila štítky - mám je hotové, dodělala jsem je v sobotu, ale z nepochopitelného důvodu je nemám vyfocené...

Kromě deníku a štítků s sebou povezu jen takový ten samolepicí poznámkový bloček na vyznačení míst, kam si po návratu dolepím fotky, a černou fixu a lepidlo v jednom (Smash ;)...). Malé nůžky budou beztak součástí lékárničky. Ještě to budu muset domyslet, aby mi při některé z bezpečnostních prohlídek něco nechtěli sebrat :), ale času na to mám dost...