2013-06-24 - Kronika cestování I.

Na zahraničních webech a blozích jsem už někdy loni zaregistrovala Project Life. Deník si píšu už možná 20 let, ale poslední roky už jen v bodech, odrážkách. Myšlenka Project Life mě nijak nenadchla - zpracovávat každý týden, lepit, zdobit, co bych tam dala, když chodím do práce... Když jsem ale zaregistrovala, že se do Project Life pustila Gabreta i Didi, bavilo mě sledovat jejich tvoření. A pak mě jednoho dne napadlo něco, co je přeci jasné a zřejmé - vždyť stejným způsobem se dá dělat i cokoli jiného...!

Last year I found Project Life on foreign websites and blogs. I have writing a diary about 20 years, in last years only in notes. I was not impressed by the idea of ​​Project Life - create it every week, stick, decorate, what I put in when I go to work...? Then I noticed Gabreta and Didi began with the Project Life and I liked to watch their creation. And one day I found something clear and obvious - I can use Project Life to anything else...!


Začala jsem tím, že jsem vyhrabala starý čtyřkroužkový šanon a ušila jsem si na něj nový obal. Fotky jsem dávala na web, připravovala jsem návod na výrobu a psala jsem o tom i tady na blogu. Pak jsem si obstarala kapsy - povedlo se mi pořídit obaly ve formátu A4 ve čtyřech různých typech a o pátém vím a snažím se ho sehnat. Následoval výběr a příprava fotek a nakonec jsem si u Didi objednala sadu papírů Etcetera od Fancy Pants, která mě zaujala neutrálními barvami.

I found an old four-ring file and I sewed a new wrap for it. Photos I gave on the web, I prepared tutorial for making it and I wrote about it here on my blog. Then I bought pockets, chose and prepared photos and I finally ordered a set of Etcetera papers by Fancy Pants, which impressed me with neutral colors.


Teď o víkendu jsem to všechno dala na jednu hromadu a pustila se do tvorby. Používala jsem bílé čtvrtky, zbytky vzorovaných papírů a také zakoupené papíry od Fancy Pants. Zdobení jsem si převážně vyráběla sama, jen jsem použila tři samolepky z kolekce Urban Traveler od Simple Stories. Barevnost jsem přizpůsobila fotkám, které i po úpravách zůstávaly zabarvené jako by do oranžova. Zpracovala jsem své tři první pobyty v zahraničí, byť tedy Slovensko tehdy ještě žádným zahraničím nebylo... Na webu najdete pár fotek z blízka... ;-)

This weekend I started creating. I used white cardstock, rests of patterned papers and also papers from Fancy Pants. Decorating I mainly produced myself and I only used three stickers from collection Urban Traveler by Simple Stories. I chose colors according to the photos, which are old and little bit orange. So I created my first three trips to abroad. More pictures can be found on my web... ;-)