2018-10-03 - Cestovní akvarelová sada

Datum tvorby: 3. 10. 2018

Cestovní akvarelová sada - úvod.

Na jaře letošního roku jsem chodila na kurz skicování. Měla jsem ambice začít víc kreslit a obzvláště mě začala bavit kresba fixem a rychlý akvarel. Zatímco tužku nebo fixu není problém strčit do kapsy, vhodnou akvarelovou sadu na cestování aby jeden pohledal. Nenapadlo mě nic lepšího, než si sehnat krabičku a přímo do ní koupit pánvičky v barvách, které se mi hodí. Pokud si potřebujete nebo chcete vytvořit vlastní cestovní akvarelovou sadu, mám pro vás pár tipů…

Postup

1.Cestovní akvarelová sada - Krok 1.Zvolenou krabičku si s sebou vezmeme do výtvarných potřeb. Je ideální přímo v obchodě vyzkoušet, kolik pánviček se do krabičky vejde a umožní to případně i zkombinovat pánvičky od více značek.
2.Cestovní akvarelová sada - Krok 2.Pro někoho je pořadí pánviček nepodstatné, ti ostatní si pánvičky seřadí podle vlastních preferencí.
3.Cestovní akvarelová sada - Krok 3.Jednotlivé pánvičky postupně vybalíme z obalu.
4.Cestovní akvarelová sada - Krok 4.Na dno pánvičky nalepíme čtvereček oboustranné pásky.
5.Cestovní akvarelová sada - Krok 5.Pánvičku vlepíme do krabičky.
6.Cestovní akvarelová sada - Krok 6.Tímto způsobem postupně do krabičky nalepíme všechny pánvičky.
7.Cestovní akvarelová sada - Krok 7.Především pro začátečníky, ale nejen pro ně, bude užitečná paleta barev. Změříme víčko krabičky, podle rozměrů ustřihneme kus akvarelového papíru, do něj rozměříme jednotlivá políčka, každé vymalujeme jednou vrstvou a po zaschnutí polovinu políčka ještě druhou vrstvou.
8.Cestovní akvarelová sada - Krok 8.Paletu pomocí oboustranné pásky nalepíme zevnitř víčka.
9.Cestovní akvarelová sada - Krok 9.Změříme si vnitřek krabičky a z libovolné pevnější fólie ustřihneme vhodně velký kus. Ten pak můžeme v terénu používat jako paletku na míchání barev.