2018-06-16 - Benátky nad Jizerou

Už z internetu bylo patrné, že celá sobota je v Benátkách věnována nějaké organizované akci. Volné startovní časy byly až na odpoledne, čemuž se zpravidla vyhýbáme kvůli velkému horku. Počasí ale mělo být příjemné, takže jsme se nakonec rozhodli vyrazit.

Recepční nás upozornila, že nemáme pospíchat, že je před námi turnaj. Tentokrát jsme o turnaji už věděli, i tak jsme tu informaci ocenili. Třeba v České Lípě nám loni na recepci nikdo nic neřekl, tak jsme odstartovali v čase, který jsme měli rezervovaný a asi na 4. jamce nás „odchytil“ maršál a vynadal nám, že jsme jim vlezli do turnaje a že nás nechá stáhnout ze hry. Jako by to snad byla naše vina, že si to neumějí zorganizovat a že jim flighty nedodržují tempo hry…

Tady jsme od recepční dostali ještě další informaci, například že poslední flight turnaje šel ve 13:10. A pak nějaké info, které jsme moc nepochopili, asi že před námi jsou ještě nějaké 3 fligty nebo že tříčlenný flight, a taky prý něco že „to už jsou naši“.

Šli jsme trochu potrénovat na driving a další cvičné plochy a chvíli před 14:20 jsme se přesunuli na odpaliště. Tam jsme si dali svačinu a pak jsme přesně na čas odpálili své míčky. Jen pár vteřin po nás se za námi ozvalo cinknutí, jak někdo odpálil ze žlutého odpaliště.

Zamířili jsme ke svým míčkům, ale najednou se za námi vynořil pán, který tedy očividně právě odehrál svůj míček. Tak jsme na něj počkali, abychom zjistili, co se děje. Spustil na nás bez pozdravu: „Kde jste se tady vzali?“. V odpovědi na naší reakci, že jsme teď měli rezervovaný čas startu zahuhlal cosi nesrozumitelného, asi že on taky, nevím. Že by nám o tom na recepci neřekli? Nebo to bylo předmětem právě těch informací, které jsme nepochopili? Ale to by nám přede řekli, že budeme mít společnost…?

Každopádně pán se tvářil jako ten nejvíc nerudný golfista, jakého jsem kdy viděla, takže jsme ho poslali před nás se slovy, že „asi bude rychlejší“, na což odpověděl „no to budu“ a odešel. WTF? Golf hraji a mám ráda právě proto, že se člověk dostane do kontaktu s ostatními v podstatě minimálně, a když už, většinou jsou ti lidé slušní a upravení. Ale občas se tomu člověk nevyhne a i na tom sportu gentlemanů to vypadá takhle...

První jamku jsem nakonec překvapivě ani tolik nepokazila a vešla se do jednomístného skóre. Na odpališti 2. jamky jsme museli čekat, neb je to jen třípar a pán před námi si tam nechal věci, takže místo aby z greenu zmizel bokem a my mohli hrát, vyrazil po fairwayi zpátky směrem k nám. Fakt nechápu. Ale hned na 2. jamce jsem si statistiky vylepšila a hrála za 4. Třetí jamka mi nikdy nejde, je do kopce, navíc jsem 2× (!) skončila v bunkeru. A nešla mi ani ta čtvrtá, taktéž trochu do kopce. Na páté jsem ale odešla jen se 7 údery, ačkoli jsem opět hrála z bunkeru. Nejvíc za dnešní hru jsem pokazila 6. jamku, nepovedlo se mi tam hned několik úderů po sobě. Ale tak když se nedaří jen jedna jamka, je to super :-). Následující třípar mi vždycky zatopí – pokaždé skončím ve vodě, ale většinou se z toho nějak vyhrabu. Tentokrát ale vody přibylo a míček nebyl k nalezení, takže v celkovém skóre 6 ran mám i 1 trestnou…

Jamka č. 8, z té jsem vždycky měla respekt. Odpaliště je těsně před vodou a přehrát jí pro mě byla vždycky výzva. Letos se mi tu ale daří a i tentokrát míček skončil za vodou a pěkně na fairwayi. Druhou ránou jsem si pěkně přihrála před green a třetí pak na něj. Míček se mi ale odkutálel dál od jamky, skončil od ní minimálně 5 metrů. Před úderem jsem si říkala, že když se mi povede si pěkně přihrát, tak by to mohlo být jen za 5. Místo toho míček skončil rovnou v jamce. WOW – můj první par na čtyřparu! Devátou jamku pak tentokrát víc kazil Miki, já byla v euforii a za 9 byla ráda. Byť jsem tedy jednou promáchla, to už se mi dlouho nestalo.

Bylo mi horko. V tomhle rozpoložení většinou nehraju nic, co by se golfu podobalo. Přesto se musím extra pochválit za celou 2. devítku. Uhrála jsem na všech jamkách jednociferné výsledky, na 4 (!) jamkách mi stačil jen jeden putt, na zbylých pěti jamkách pak ne 2 putty. Alespoň 2 stableford body jsem pak posbírala na osmi z celkových devíti jamek. Jediná bez bodů zůstala ta poslední, kde jsem se jednou ránou dostala na rozhraní jamky č. 1 a 18, kde jsou terénní vlny, kopečky. A při zaujetí postoje v kopci jsem to špatně odhadla a znovu promáchla :-(. I při opakované ráně, kterou už jsem si hlídala, byl míček topnutý, takže mi to taky moc nepomohlo.

Celkově se mi dneska povedlo hodně delších ran a taky spousta příher na green, kdy míček skončil blízko jamky. Navíc se mi povedlo několik puttů z větší dálky – buď přímo do jamky nebo dobrá a přesná příhra. Tím víc to platí pro 2. devítku. Zatímco 1. devítku jsem hrála i s tím PARem za 76 ran (15 stableford bodů), druhou pak jen za 54 (22 stableford bodů)! Celkový výsledek 37 stableford bodů by, pokud bych to hrála v turnaji, jestli dobře počítám, poprvé znamenal snížení mého HCP.

Jamka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1-18
PAR 5 3 4 4 4 4 3 4 5 5 4 3 4 3 4 4 5 4 72
Délka (m) 426 118 289 274 272 297 110 212 405 410 269 120 290 112 227 271 396 299 4.797
Výsledek 9 4 10 9 7 12 6 4 9 8 6 4 7 6 6 6 8 9 130