2015-07-11 - Driving Průhonice

Podle fotek jsem očekávala malý, komorní, nicméně pěkně udržovaný areálek na kraji Prahy se cvičnými prostory. Realita byla docela zklamání, skoro jako by to bylo focené jinde, zdá se, že fotky byly pořízeny po vybudování areálu a od té doby to tam pár let nikdo neudržuje. V minulosti to tam asi bývalo fajn, ale teď… Docela by mě zajímal názor dalších návštěvníků…

V okolí jsou všude různé hromady s pískem, cestičky spíše neudržované, okolí neposekané, v horkém létě vysušené, málo zavlažované... Zázemí, tedy recepce a toalety, jsou v kontejnerech, vypadá to jako provizorium, ale stačí to. A potvrzuji informace ze starších recenzí, že je možné voucher využít na vícekrát, bylo nám to nabídnuto, nevyužili jsme.

Krytá odpaliště jsou z rohoží, nicméně na některých místech jsou rohože dvě mezi dvěma sloupy a při odpalování driverem je potřeba si rohož posunout, aby bylo vůbec možné se holí napřáhnout a i tak je potřeba si dávat pozor, ale to se stává i jinde. Míst je dost, takže je lépe zvolit jiné odpaliště, kde není sloup tak blízko. Odpalování z trávy je možné v krajích vedle krytých odpališť.

Poté, co jsme si každý odpálil první stovku míčků, jsme šli trénovat kratší rány. Na sluníčku mi bylo dost horko, takže asi proto mě nenapadlo provést fotodokumentaci :-) a mám jen pár obecných fotek. Část ploch, která je vidět na jejich fotkách, tedy takový velký green s bunkery v zadní části jakoby za parkovištěm, je asi zarostlý v heřmánku nebo co to tam roste, bunkery jsem neviděla vůbec… Na chip/pitch je možné využít prostory na okraji drivingu vedle krytých odpališť, kde jsou dvě síťky na míření, a pak jeden green se dvěma jamkami u „recepce“, kolem kterého jsou v různých vzdálenostech rozmístěné 4 rohože. Obecně je tam asi během léta problém s vodou, jinak si tamní situaci neumím vysvětlit, takže hra přímo z trávy byla spíš nereálná, protože zde převažovala vyprahlá holá zem s kamínky, ze které trčí uschlé zbytky stvolů toho posekaného heřmánku. A porůznu se tam na zemi povalují nějaké provázky, které původně zřejmě byly navázané na kolíky a ohraničovaly herní prostor. Puttovat nelze, green je místy přerostlý, místy vysušený, jinde na něm cosi jako „půda v opravě“, nicméně jako jediný je fakt zelený.

Takže – pro naprosto nenáročné hráče, spíše začátečníky, na trénink dlouhých a dejme tomu středních ran OK, na kratší a krátké to tam aktuálně považuji za nepoužitelné.