2016-06-09, 2016-06-14 a 2016-06-16 - Císařská louka

Jelikož veřejných hřišť je relativně málo, především těch použitelných, rozhodli jsme se posunout své golfové umění na další úroveň, abychom mohli chodit hrát kamkoli. Přihlásili jsme se tedy na golfový kurz zakončený zkouškou.

9. 6. 2016

První golfová lekce proběhla 9. června na driving range Císařská louka. Učili jsme se puttovat a hrát dlouhé rány sedmičkou železem. Zatímco puttování by mi docela šlo, můj švih u dlouhých ran se trenérovi vůbec, ale vůbec nelíbil. Dostala jsem pár tipů na nácvik.



Víkend byl převážně pracovní, takže jsme nemohli vyrazit trénovat, ale správný švih jsem si zkoušela alespoň doma.

14. 6. 2016

Na druhé golfové lekci jsme se učili chippovat, tedy hrát kratší rány s dlouhým doběhem míčku. Ani po dlouhém trénování jsem se nedostala k tomu, abych alespoň každou druhou ránu zahrála slušně.

Zbytek hodiny jsme zase strávili na drivingu, kde už to sice nebyla taková katastrofa, jako minule, ale pochvaly jsem se od trenéra nedočkala :-).

16. 6. 2016

Na třetí hodinu jsme měli jiného trenéra, protože ten náš musel dělat rodinný doprovod na školkové vystoupení :-). Zopakovali jsme chippování, které nás trenér učil trochu jinak, a pustili se do pitchů, tedy vysokých ran s krátkým doběhem. Po počátečním nezdaru se mi nakonec začalo docela dařit, ne nadarmo to byla vždycky moje oblíbená rána, protože mi přišlo, že se tak dá docela dobře kontrolovat, kam míček letí.

Zbytek hodiny jsme zase strávili na drivingu a náhradní trenér na nás měl asi menší nároky, protože mě za můj švih a rány dokonce pochválil...