2016-08-21 - Darovanský dvůr

Domluva startovního času s recepcí byla dost komplikovaná. Telefony, jejichž čísla měli uvedená pro rezervace, nezvedali a pokud ano, tak jsme dostali jiné číslo, kde se máme zarezervovat, abychom se od dalšího člověka dozvěděli, že to první bylo přece správně na recepci... Nakonec jsme se dozvěděli, že prý v sobotu mají turnaj, o kterém jsme pak museli informace hledat trochu složitě a když jsme se ho odmítli zúčastnit, domluvil se termín na neděli. Mají tři devítijamková hřiště, která se dají různě kombinovat, ale i výběr hřišť jsme jim museli vnutit, ani se nezeptali. Zatím rozhodně nejhorší zkušenost s recepcí.

Ráno jsme vyrazili směr Plzeň. Po příjezdu na recepci nikdo nebyl, byť už bylo dávno otevřeno. Tak nějak to vysvětluje, proč se tam nedá dovolat... Po chvíli se nám začali věnovat abychom dostali přidělená jiná hřiště, než jsme si nahlásili. Naštěstí nám to změnili, hřiště Panorama nám přišlo nejtěžší, to si necháme až na jindy.

Z recepce jsme zamířili na driving. Vzala jsem si jen 20 míčků za 20 Kč a ty jsem odpálila převážně pětkou železem. Pak jsem šla na chvíli puttovat a pak pitchovat. Tam jsem chtěla použít svoje míčky, ale všude se tam povalovaly drivingové, tak jsem si je půjčila, beztak by je tam musel někdo sesbírat. Když už byl čas jít, zrovna na driving přicházela skupinka tří pánů. Bylo mi blbé ty míčky na greenu nechat, tak jsem je sesbírala a nabídla jim je, jestli je nechtějí. Jasně že chtěli, jen se divili, proč je neodpálím, ale na to už nebyl čas. Asi jsem si trochu zkazila karmu, velkoryse rozdávat cizí míčky... :-)

Přesunuli jsme se na 1. odpaliště hřiště Jezírka. Sympatická svažitá jamka kousek od Berounky, na kterou bohužel přes les nebylo vidět. Pak následovaly tři zahnuté docela dlouhé jamky, ta třetí dokonce PAR 3, na té se mi fakt skórovat nepovedlo, ale s výsledkem na těch předchozích jsem byla moc spokojená. Krátká 5. jamka ovšem do kopce a se spoustou bunkerů. V jednom z nich mi došlo, že tohle je první hřiště, kde jsou písečné překážky opravdu umístěné tak, aby překážely. Další jamka zase delší čtyřpar, ten se mi úplně nevyvedl, ale na krátké 7. jamce jsem si to vynahradila. Zbylé dvě jamky Jezírek jsem dohrála za 9 ran, ta poslední jamka byla přitom pětipar.

Pak jsme se doběhli do auta převléknout do letnější verze oblečení, posvačili a pustili se do 2. devítky - hřiště Svatá Anna. Začínali jsme hned pětiparem, ale povedlo se mi ho zahrát na 8 ran, to je asi můj vůbec nejlepší výsledek na takhle dlouhé jamce. Krátký třípar sice trochu do kopce, ale málem jsem ho zahrála v PARu - no, jen málem. Viděli jsme odtud 8. jamku hřiště Panorama - krátký třípar, ale odpaliště je nahoře na kopci a green dole pod ním, ve svahu kopce je v lese vykácený jen takový průsek, aby na green vůbec bylo vidět. Trochu mi to připomnělo jamku „Extreme 19th“, která se nachází v Jihoafrické republice, v provincii Limpopo, v Legend Golf & Safari Resort. Je nejvyšším (400 metrů) a kvůli tomu i nejdelším (361 m) tříparem světa. Odpaliště je kvůli tomu dostupné pouze vrtulníkem... :-)

Naše další jamka byl čtyřpar do kopce a tam jsem to tedy zazdila hned první ranou, která mě tak rozhodila, že jsem už myslela, že se do té jamky nedohrabu... A pak následovala série na mé poměry hodně dobře zahraných jamek. Zahnutá a k lesu skloněná čtyřka (respektive pro nás třináctka) mě potrápila, ale výsledek dobrý. Pak krátký třípar, při jehož hraní nás sledoval (asi) maršál a radši odjel, protože hned poté následoval dlouhý pětipar, který se mi opět povedlo zahrát na 8 ran. A zase třípar, na tomhle hřišti jsou totiž třípary tři místo obyklých dvou, a proto jsme sem chtěli :-), a docela složitý s horizontem a zahnutý čtyřpar, který jsem, neuvěřitelné, málem zahrála v PARu, abych to při 4. ráně tak pokazila, že jsem si nezapsala ani 5. A nakonec poslední jamka, předlouhý pěti par podél a přes silnici. Na 4 rány jsem se přiblížila krásně na dohled ke greenu, abych se další ranou dostala do trošku vyšší trávy a tam zakotvila až tak, že mi míček po jedné ráně skončil na stromě, mezi jehličím borovice. Tak jsem si vyzkoušela i baseball :-).

Škoda komplikované rezervace, protože Darovanský dvůr se nám moc líbil. Ferveje přehledné a dost široké, žádný hustý les nebo strašlivě vysoká tráva. Písečné překážky umístěné naprosto dokonale tak, aby opravdu překážely. Kolikrát jsem hrála z písku, třikrát, čtyřikrát? A překvapivě se z něj vždycky docela dobře dostala. A krásné greeny, upravené, velké, tvarované...

Jamka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1-18
PAR 4 4 4 5 3 4 3 4 5 5 3 4 4 3 5 3 4 5 72
Délka (m) 316 307 262 382 107 341 95 299 422 386 129 303 267 128 420 123 246 410 5043
Výsledek 6 6 7 12 6 10 5 9 9 8 4 15 8 5 8 5 6 15 144