2016-09-03 - Molitorov

Původně jsme na tento víkend golf neplánovali, ale protože nás to z nepochopitelného důvodu baví a jiné plány na víkend nebyly, koupili jsme si v pátek fee na hřiště Molitorov u Kouřimi.

Ráno jsme strávili chvíli tréninkem ve společnosti několika koček a pak se přesunuli na odpaliště 1. jamky. Hned jsem na ní pokazila dvě rány, takže jsem si zapsala výsledek 7, jelikož jde ale o čtyřpar, není to tak zlé. Možná mi jen začínají ty rány, které jsem dřív považovala za dobré, připadat špatné... Zato tedy pro druhou jamku omluvu nemám, ačkoli je rovná, přehledná, bez záludností a snad jen trochu do kopce, zahrála jsem jí za 10. Třetí jamka je první třípar, ze všech zdejších tříparů nejdelší. Vpravo od greenu je obří bunker, snad do něj zapomněli navézt písek nebo to původně měla být vodní překážka :-), ale jen vlézt do něj by byl asi docela problém. Čtvrtá jamka je zdejší nejdelší, ale jelikož je z kopce, docela napomáhá dobrému výsledku. Přesto těžko uvěřit, že jsem jí zahrála za 7 a Miki prý dokonce v PARu... Následující jamka je tedy do kopce, takže, byť je kratší, výsledek byl mnohem horší. A stejně tak další dvojice - delší šestá jamka za málo (mimochodem - jediná jamka první devítky, na které je vodní překážka), kratší sedmá jamka za hodně. Osmá i devátá jsou z kopce a devítka navíc krátký třípar, takže jsem si z obou odnesla výsledek, se kterým jsem spokojená.

Druhá devítka mi přišla mnohem složitější. Začíná strmou desátou jamkou, na které se mi naštěstí extrémně vyvedla rána z odpaliště, takže i celkový výsledek byl dobrý. Hned 11. jamka je krátký třípar, na kterém jsem zvládla ve vysoké trávě ztratit míček, takže výsledek 5 je zatraceně dobrý. Dvanáctá jamka je pětipar mírně do kopce, jelikož je ale hodně široký, je dost tolerantní, takže překvapivě i tady byl výsledek dobrý. Pak už ale přišlo v podstatě jen trápení. Další jamky jsou v jakémsi sadu, který je navíc hodně členitý a zvlněný, takže míčky létají nejen mezi stromy, ale od terénních zlomů se odráží na všechny strany. Hned první jamka v sadu, celková třináctá, mě pěkně vytrestala. Ta další se vydařila opět jen díky tomu, že byla z kopce. Zdejší nejkratší jamka je patnáctka, která má green obtesaný jedenácti malými bunkery. Překvapivě jsem v žádném z nich neskončila, ale jelikož se mi nevyvedla první rána a těmi dalšími jsem to moc nevylepšila, zapsala jsem si 7. Šestnáctá jamka je zase do kopce, v sadu jsem si pochutnala na špendlíkách :-), sedmnáctá jamka je z kopce. A 18. jamka byla k nekoukání - vysvětluji si to přílišným teplem i začínající únavou, ale omluvu pro to tedy nemám :-). Je to druhá jamka tohoto hřiště s vodní překážkou a jediná ve druhé devítce a jako na potvoru jsem se zrovna tady musela s tou vodou potkat. Po prvním míčku ve vodě jsem si podle pravidel spustila druhý míček, který skončil tamtéž. Říkala jsem si, že bych neměla zdržovat a jamku nedohrávat, ale jelikož to byla jamka poslední, hráči za námi nehráli celou dobu moc ohleduplně a překonání vody bylo div ne otázkou cti, skončil ve vodní překážce ještě třetí a čtvrtý míček. Snad teď zpětně počítám správně, že jsem se na druhý břeh dostala až 5. míčkem a celou jamku dohrála včetně všech trestných ran za 17 :-)

Od počátku bylo jasné, že toto hřiště je poněkud skromnější a nevyniká svou úpravou, což mi „trochu“ komplikovalo život - hlavně když jsem každou druhou ránu musela hrát místo z trávy z nějaké tvrdé holiny... Na několika jamkách hrozí vysoká tráva, na spoustě jamek písečné překážky, ve druhé devítce navíc pozlobí terén v sadu, naopak vodní překážka je jen na dvou jamkách... Ačkoli pocit jsem ze hry měla znatelně horší než třeba v České Lípě nebo na Darovanském dvoře, odnesla jsem si odtud svůj vůbec nejlepší výsledek.

S ohledem na předpověď počasí bylo na hřišti po ránu hodně plno - dvojice před námi nám několikrát trochu utekla, ale vždycky jsme jí znovu došli, často se s nimi potkávali i na fairwayi naší jamky, ze které hráli jamku následující... V nějaké fázi hry zmizeli a místo nich se před námi objevila čtveřice, která se sice snažila být dost rychlá, ale některým hráčům to (taky) moc nešlo. A dvojice za námi tam vydržela celých 18 jamek a zarytě nám neohleduplně pálila do zad. I když jejich míčky vždycky skončily v bezpečné vzdálenosti od nás, příjemné to tedy nebylo. Ve vlastním zájmu jsme je chtěli i pustit, ale jelikož by je stejně zbrzdili ti před námi, nebyl důvod, tak jsem je aspoň neplánovaně vytrestala tou 18. jamkou :-).

Jamka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1-18
PAR 4 4 3 5 4 5 4 4 3 4 3 5 4 4 3 4 4 5 72
Délka (m) 209 280 174 443 323 366 340 277 143 300 106 402 293 287 99 303 335 416 5.096
Výsledek 7 10 5 7 10 7 9 6 4 7 5 8 10 6 7 9 7 17 141