2022-09-23 - Kniha Chata ve Švýcarsku

Jsem zvyklá na čtení knih, u kterých se musí aspoň trochu přemýšlet. I pohádka vyžaduje, aby čtenář vnímal dění, průměrný cestopis obvykle obsahuje i „vzdělávací“ pasáže, takže od čtenáře očekává, že bude při smyslech. Tahle knížka váš mozek vyrušovat nebude. Je to jednoduché čtení, u kterého opravdu není potřeba přemýšlet.

Text je pohodově čitelný, žádné složitosti v něm nenajdete. Děj je předvídatelný, takže ani tady není potřeba se nad ničím zamýšlet. Sama od sebe bych očekávala, že takovou knihu zkritizuji, ale víte co? Ono je fajn si občas přečíst něco, u čeho myslet nemusíte. Zatímco běžně čtu knížku klidně 2 týdny, tuhle jsem měla přečtenou za 2 večery.

Je plná Švýcarska, hor, sněhu, lyžování, dobrého jídla, dortů, čokolády. To je vlastně v mém případě docela jasný recept na úspěch :-).

Přijde mi teď najednou bezpředmětné si stěžovat na měkkou vazbu, protože knížku jsem měla přečtenou dost rychle. Takže asi vypíchnu hlavně dobrou korekturu – pokud jsem tedy neměla mozek vypnutý tak moc, že bych chyby neviděla :-).