2013-11-23 - Šitý nadpis na scrapbookovou stránku

Úvod

Název: Šitý nadpis na scrapbookovou stránku
Datum tvorby: 23. 11. 2013

V poslední době často sestavuji nadpisy z koupených písmenek, ale dříve jsem si je většinou dělala sama. Jeden ze způsobů, který jsem použila již několikrát, je šití. Poprvé jsem ho využila na své teprve 33. stránce nazvané „Whiteface/Lake Placid“, kterou jsem dělala 13. 11. 2011. Tehdy jsem ještě postupy nijak důsledně nefotila, takže jsem se rozhodla postup nafotit nyní. Na internetu už jsem podobný návod viděla, ale já to dělám trochu jinak… ;-)

Potřebujeme

  • Seznam materiálu: scrapbooková stránka :-), lepidlo, bavlnka (nebo nit, provázek…)
  • Nářadí a nástroje: tiskárna, šídlo nebo jiný nástroj na propichování, nůžky, jehla
  • Odhadovaná doba: cca 20 minut, záleží na velikosti nadpisu

Postup

1.Krok 1.Na klasický kancelářský papír si vytiskneme zrcadlový text, ze kterého chceme nadpis vyrobit.
Tip:
Návod na výrobu zrcadlového nápisu byl součástí tohoto návodu.
2.Krok 2.Text vystřihneme a nalepíme na zadní stranu scrapbookové stránky. Nejlépe to jde proti světlu, abychom se dobře trefili na místo, kde chceme mít nadpis. Podlepení nám místo i zpevní, můžeme si tedy dovolit použít i papír nižší gramáže.
Tip:
Pokud nechcete papír na stránku lepit, stačí ho na příslušné místo přiložit. Stejně tak pokud nemáte text vytištěný zrcadlově, přiložíte ho na vhodné místo na scrapbookovou stránku z přední/lícové strany.
3.Krok 3.Šídlem nebo jiným nástrojem vypícháme dírky. Doporučuji používat něco, co se dobře drží, jde to i jehlou, ale rozpícháte si prsty a navíc v tom případě není potřeba si dělat dírky předem, můžete šít rovnou.
Pokud máme prostorový text, můžeme je dělat po obvodu nebo středem. Pozor na velikost dírek, pokud budete používat slabou nit, aby nebyly příliš velké.
4.Krok 4.Z lícové strany máme vidět dírky.
Tip:
Pokud byste dírky udělali větší, stačilo by místo podlepit kontrastním papírem a nechat nadpis takto.
5.Krok 5.Pak si navlékneme nit a nadpis vyšijeme :-). Nit volíme o vhodné síle, na jemnější nadpis musíme použít tenčí nit.
6.Krok 6.Na závěr můžeme uzlíky zadní straně přilepit.

Další fotky