2007-11-04 - Adventní kalendář

Adventní kalendář

Úvod

Název: Adventní kalendář
Datum tvorby: 4. 11. 2007

Obchody jsou již plné předvánočního a vánočního zboží, a také čas Adventu se nezadržitelně blíží. Chcete-li své děti překvapit originálním adventním kalendářem a prostřednictvím něj jim darovat dobroty, které mají nejradši, můžete se nechat inspirovat naším nápadem.

Příprava

Seznam materiálu: látka, papír, stuha nebo lýko
Nářadí a nástroje: nůžky, šicí stroj, psací potřeby nebo počítač s tiskárnou, děrovačka
Odhadovaná doba: cca 1,5 hodiny

Postup

1.Krok 1.Z látky si nastříháme 24 proužků na pytlíčky. Myslíme na dny, jako je Mikuláš a Štědrý den a případně látku ustřihneme větší. Můžeme zakoupit větší kus látky a mít tak všechny sáčky stejné (vhodné jsou „vánoční“ barvy – červená, tmavě zelená) nebo použít zbytky, které máme doma.
2.Krok 2.Každý proužek látky přehneme napůl rubem nahoru a sešijeme do tvaru malého pytlíčku. Hotové pytlíčky začistíme a obrátíme na líc.
3.Krok 3.Připravíme si malé papírky, na které napíšeme čísla dní. Pokud nechceme psát čísla ručně, můžeme využít počítač, vybrat nějaké ozdobné písmo a čísla si vytisknout. Tenký papír je vhodné podlepit silnějším, aby se netrhal. Díry vytvoříme pomocí děrovačky.
4.Krok 4.Všechny sáčky naplníme požadovaným obsahem a zavážeme ozdobnou stuhou nebo lýkem. Na stuhu nezapomene před zavázáním navléknout požadované číslo.
5.Krok 5.Na závěr sáčky vložíme do košíčku.

Další fotky

Poznámka

Článek "Adventní kalendář" vyšel 14. 11. 2007 v internetovém hobby magazínu ČeskýKutil.cz.