2019-01-31 - GoreTex opravárenská sada McNett

Datum tvorby: 31. 1. 2019

Goretex opravná sada McNett - úvod.

Zřejmě od nošení a zvedání lyží do kabinkových lanovek jsem si na jedné straně prodřela lyžařské kalhoty a bundu. Ačkoli obměna bude časem nutná, byla bych ráda, kdyby mi oboje do té doby vydrželo. Takže jsem se rozhodla pro opravu - zatím jen kalhot, kde byla díra největší. Pro tento účel jsem si pořídila goretexovou opravnou sadu od firmy McNett.

Jde o samolepicí záplaty určené pro situace, kde je vyžadována vodotěsnost. Lepidlo je takzvaně „tlakově sensitivní“, takže záplata má schopnost se kvalitně přilepit i při nouzovém lepení v terénu. Lepicí schopnost se pak výrazně zlepšuje přežehlením, po němž prý záplata vydrží až 5 praní v pračce. V balení jsou dvě záplaty - obdélníková o rozměrech 10×5 cm a kulatá o průměru 7,5 cm.

Postup

1.Goretex opravná sada McNett - Krok 1.Vybalíme tubu se záplatami.
2.Goretex opravná sada McNett - Krok 2.Záplatu opatrně vyndáme z tuby.
3.Goretex opravná sada McNett - Krok 3.V případě potřeby jí zmenšíme. Pozor na to, že přesah záplaty od díry by měl být ve všech směrech cca 1,5 cm. Pokud je záplata obdélná, zakulatíme rohy.
4.Goretex opravná sada McNett - Krok 4.Okolí poškození rukou vyhladíme. Materiál musí být čistý a suchý!
5.Goretex opravná sada McNett - Krok 5.Záplatu opatrně sejmeme z podkladového papíru a nalepíme na poškozené místo.
6.Goretex opravná sada McNett - Krok 6.Pořádně přitlačíme rukou. V této fázi už je možné začít opravený oděv používat, ale životnost záplaty bude nízká, udává se jedno praní.
7.Goretex opravná sada McNett - Krok 7.Na závěr záplatu přežehlíme. Pokud lepíme v terénu, tak alespoň po návratu domů. Záplata pak údajně vydrží až 5 praní.

Odkazy

Recenze GoreTex opravné sady McNett